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  1. 紀要
  2. 福岡教育大学紀要. 第五分冊, 芸術・保健体育・家政・技術科編
  3. 第61号

Effects of Menu Elements on the Increase of the Amount of Fat in School Lunch

http://hdl.handle.net/10780/1297
http://hdl.handle.net/10780/1297
0523d008-c048-48c1-bef2-6afdb416d7f9
名前 / ファイル ライセンス アクション
5015-akinaga-hoka-2012.pdf 5015-akinaga-hoka-2012.pdf (773.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-04-12
タイトル
タイトル Effects of Menu Elements on the Increase of the Amount of Fat in School Lunch
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 ETYP:教育関連論文
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 秋永, 優子

× 秋永, 優子

WEKO 4884

ja 秋永, 優子

ja-Kana アキナガ, ユウコ

en AKINAGA, Yuko


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中村, 修

× 中村, 修

WEKO 4923

ja 中村, 修

ja-Kana ナカムラ, オサム

en NAKAMURA, Osamu


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下村, 久美子

× 下村, 久美子

WEKO 5141

ja 下村, 久美子

ja-Kana シモムラ, クミコ

en SHIMOMURA, Kumiko


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糦須海, 圭子

× 糦須海, 圭子

WEKO 5370

ja 糦須海, 圭子

ja-Kana キスミ, ケイコ

en KISUMI, Keiko


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本多, 藍

× 本多, 藍

WEKO 5537

ja 本多, 藍

ja-Kana ホンダ, アイ

en HONDA, Ai


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Fat content in school lunch was surveyed. Menu contents were analyzed and elements that
increased fat content were examined.
Fat content in school lunch was much different among 10 schools. As for average amounts
of fat served in school lunch, the least among the elementary schools was 18.8 g and the most
was 24.9 g.
It became clear that the schools using secondary processed food frequently also used fried food
frequently (r = 0.76). Fat content was not necessarily high simply because secondary processed
food items were used and depended on what kinds of secondary processed food were used.
A reason why the "other food as staple food" menu group differed from the other two groups
was that bread and pasta used as staple food contained more fat.
書誌情報 福岡教育大学紀要. 第五分冊, 芸術・保健体育・家政科編
Bulletin of Fukuoka University of Education. Part 5, Art, Health and Physical Education and Home Economics

号 61, p. 129-137, 発行日 2012-02-10
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0286-3243
出版者
出版者 福岡教育大学
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Ver.1 2023-06-19 12:22:26.381373
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