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アイテム
放課後児童クラブの生活環境整備に関する研究 その8 KA 市放課後児童クラブにおける台所空間計画の変遷
http://hdl.handle.net/10780/1915
http://hdl.handle.net/10780/191513f87e45-df39-43a8-b277-3b57e9c07b37
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2017-02-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 放課後児童クラブの生活環境整備に関する研究 その8 KA 市放課後児童クラブにおける台所空間計画の変遷 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ホウカゴ ジドウ クラブ ノ セイカツ カンキョウ セイビ ニカンスル ケンキュウ ソノ8 KA シ ホウカゴ ジドウ クラブ ニオケル ダイドコロ クウカン ケイカク ノ ヘンセン | |||||
言語 | ja-Kana | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | A Study of Living Environment in Clubs for After School Activities for Children - Changes in Kitchen Plans of Clubs for After School Activities for Children in KA City - | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ETYP:教育関連論文 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | clubs for after school activities for children | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | after-school child care center | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | plan | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | snacks | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | kitchen | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
著者 |
鈴木, 佐代
× 鈴木, 佐代× 福永, 美紗× 豊増, 美喜× 秋武, 由子 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The goal of this study is to qualitatively improve the living environments in clubs for afterschool activities for children. In this study, a time series analysis was conducted of the floor plan of 12 club houses for children’s afterschool activities in KA City, Fukuoka Prefecture that were constructed between 1992 and 2006, to clarify the requirements for kitchen spaces from changes to the floor layout (improvement points). Depending on the year of construction, the surveyed club houses changed in terms of the scale of the kitchen spaces and methods for connecting them to the spaces for children (the layout of the kitchen sinks, the counters and the serving tables). This analysis clarified that when planning the kitchen spaces in children's afterschool club houses, it is necessary to consider the flow of movement of the instructors and children at snack time; that serving tables play an important role; and that it is also necessary to have a space configuration that connects the instructors in the kitchen to the children in other spaces. |
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書誌情報 |
福岡教育大学紀要. 第五分冊, 芸術・保健体育・家政科編 Bulletin of University of Teacher Education Fukuoka. Part V, Art, health and physical education and home economics 号 66, p. 121-127, 発行日 2017-02-10 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-3243 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 福岡教育大学 | |||||
資源タイプ | ||||||
値 | 紀要論文 Article |